Zelfgemaakte pannenkoeken

Er is niets makkelijker dan zelf pannenkoeken maken. Toch kopen veel mensen nog steeds kant en klare pakken pannenkoekenmix of (erger nog) pannenkoekenmix shaker. Zonde van het geld! En lang niet zo leuk als zelfgemaakte pannenkoeken. Dit is een recept voor drie pannenkoeken. Dit is voldoende voor 1 persoon als ontbijt of lunch. Wil je voor meer personen pannenkoeken bakken, dan vermenigvuldig je de ingrediënten met het aantal personen.

Ingrediënten

(voor drie pannenkoeken)
  • 50 gram tarwebloem
  • 125 gram melk
  • 1 ei
  • zout naar smaak

Zelf pannenkoeken bakken

Doe de bloem en de melk in een kom en klop het geheel met een garde tot een gladde massa. Voeg het ei toe en klop alles goed door elkaar. Voeg tot slot naar smaak zout toe. Tot zover het pannenkoekenbeslag!

Bij het bakken van pannenkoeken mislukt bij de meeste mensen altijd de eerste pannenkoek. Dit is nergens voor nodig en makkelijk te voorkomen. Het geheim? Je moet de pan (met een scheutje zonnebloemolie) goed heet laten worden. En dan pas mag je de eerste soeplepel beslag in de pan doen. Zo lukt die eerste pannenkoek altijd.

Beleg voor de pannenkoek

Stroop, poedersuiker, jam en hagelslag zijn bij uitstek geschikt als beleg voor pannenkoeken. Maar ook fruit, zoals bananen, appels en bosvruchten, zijn heerlijk op een pannenkoek. Vooral warme, rode vruchten vind ik heerlijk als beleg. Als er nog geen rode vruchten vers te koop zijn (want: winter), gebruik ik diepvriesfruit, onder andere te koop bij de Albert Heijn.

Reacties