Cake is lekker en ook nog eens snel te maken. Vorige week bakte ik deze tropische
kokoscake. Het leuke aan zelfgemaakte cake is dat je vrijwel eindeloos kunt combineren met smaken. Dat heb ik ook gedaan met dit recept. Ik heb een ei extra toegevoegd en een deel van de roomboter vervangen door kokosolie. Dit geeft extra kokossmaak. Zo maak je een lekker tussendoortje voor bij de thee.
Bron: het originele recept is van Robxead op Plazilla
Ingrediënten voor kokoscake (700 grams cake)
- 150 gram roomboter
- 50 gram kokosolie (te koop bij o.a. Albert Heijn)
- 200 gram tarwebloem
- 150 gram suiker
- 1 zakje bakpoeder
- 150 gram geraspte kokos
- 2 eetlepels mandarijnensap (of sinaasappelsap)
- 4 eieren
Kokoscake beslag maken
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Doe de geraspte kokos, kokosolie, roomboter en suiker in een kom en mix het geheel tot het een egaal mengsel is.
- Voeg al mixend een voor een de eieren toe.
- Voeg het mandarijnensap toe
- Meng ondertussen in een andere kom de bloem en het bakpoeder.
- Voeg dit meel in beetjes toe aan het natte beslag.
- Mix het geheel nog 1 à 2 minuten.
- Giet het cakebeslag in een ingevet en met meel bepoederd bakblik.
- Plaats het bakblik in een voorverwarmde oven van 160 graden.
- Na
- Laat de cake afkoelen voordat je hem uit het bakblik haalt.
- Eet smakelijk!
Tips
Geraspte kokos koop je bij de toko. Albert Heijn heeft vloeibare kokosolie in het assortiment. Je kunt de kokosolie ook vervangen door roomboter.Bron: het originele recept is van Robxead op Plazilla
Reacties
Een reactie posten