11 augustus 2012

Smoothie met banaan en frambozen

Om een lekkere smoothie te maken kies je twee of drie soorten fruit. In dit recept heb ik gekozen voor een smoothie met banaan, frambozen en melk. Lekker!

Een goed begin van de dag begint met een stevig ontbijt, aldus de deskundigen. Door goed te ontbijten start je de dag vol energie. Daar ben ik het helemaal mee eens, maar toch kan ik het niet opbrengen om ochtend twee boterhammen met kaas weg te werken. Toch wil ik wel graag wat binnen hebben, voordat ik op weg ga naar mijn werk. Wat nu? Na wat experimenteren heb ik voor mezelf een ontbijt gevonden waar ik helemaal blij van wordt: een heerlijke smoothie van fruit en zuivel.
Een lekkere smoothie maken

Om een lekkere smoothie te maken kies je twee of drie soorten fruit. Afhankelijk van het seizoen zijn er veel combinaties mogelijk. Een beetje honing geeft de smoothie nog meer smaak. Een smoothie kan gemaakt worden met of zonder zuivel (melk of yoghurt). In dit recept heb ik gekozen voor een smoothie met banaan, frambozen en melk.

Recept (voor 1 persoon)

  • 1 rijpe banaan
  • een handje frambozen
  • 1 eetlepel honing
  • 200 ml magere melk

Snijd de banaan in stukjes. Doe alle ingredi├źnten in de blender en laat deze draaien tot je een gladde massa hebt. Als je het resultaat te dun vindt, kun je er een ijsblokje aan toevoegen. Schenk de smoothie uit in een mooi glas en drink hem meteen op. Dan smaakt hij het lekkerst en zitten alle vitaminen er nog in.


Tips voor een lekkere smoothie
Frambozen bevatten ontzettend veel vitamine C en antioxidanten. In de zomer gebruik ik natuurlijk heerlijke, verse frambozen. In de winter kun je frambozen uit de vriezer gebruiken. Veel supermarkten verkopen tegenwoordig bevroren fruit, zoals frambozen, aardbeien en zwarte bessen.

Ik gebruik het liefst magere melk voor mijn smoothie. Op deze manier bevat je smoothie minder calorie├źn, zonder dat je veel moet inleveren aan smaak.Sowieso moet je het fruit altijd mengen met iets vloeibaars. Melk, yoghurt en water zijn de bekendste, maar denk ook eens aan sinaasappelsap (vers geperst!), appelsap of groene thee.

Video over het maken van een smoothieSmoothie recepten

In het weekend gebruik ik weleens roomijs of yoghurt voor mijn smoothie. Dat is echte verwennerij! Mijn favoriete recepten voor een smoothie met ijs zijn:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten