7 maart 2014

Gevulde dadels

Dadels zijn lekker en gezond. Je kunt ze prima uit het vuistje eten, met een glas melk. Er zijn meer dan 400 soorten dadels. Maar ik vind de Medjoul dadels het lekkerst.

Gelukkig zijn deze dadels vrijwel overal te koop, zoals bij Albert Hein. Ik koop mijn dadels altijd bij de notenkraam op de markt. Hieronder staan een aantal lekkere hapjes met gevulde dadels.

Dadels met spek

Dadels met spek
Een van de simpelste, maar lekkerste combinatie die te maken is met dadels, zijn dadels met spek. En dit hapje is ook nog eens heel makkelijk om te maken!
Verhit de oven op 200 graden en ontpit de dadels. Dit doe je door er met een mes een sneetje in te maken. Dan kan je de pit er zo uit halen. Vervolgens wikkel je de dadels in het spek, bijvoorbeeld plakjes gerookt ontbijtspek. Doe de gevulde dadels ongeveer 15 minuten in de oven en serveer meteen.


Gevulde dadels met roomkaas

Dadels gevuld met roomkaas
Dadels met roomkaas zijn tegenwoordig kant en klaar te koop bij supermarkten als Albert Hein en Jumbo. Maar dit lekkere hapje is ook makkelijk zelf te maken. Het enige wat je moet doen, is de dadels ontpitten en vullen met een klein beetje roomkaas. Ook lekker is het om de dadels te vullen met geitenkaas, MonChou of Philadelphia. Deze dadels kun je even verwarmen in de oven, maar zijn koud ook erg lekker. Ook lekker is het om dadels te vullen met geitenkaas en vervolgens te omwikkelen met ontbijtspek.
Dadels met walnoot

Dadels gevuld met roomkaas
Walnoten en dadels gaat er goed samen. Dadels vullen met walnoten is net zo makkelijk als dadels vullen met roomkaas. Ontpit de dadels (net als bij de dadels met spek) en doe dan de walnoot in de dadel. Dit is de simpelste variant. Ook kan je de walnoten in stukjes hakken en mengen met honing en of roomkaas en de dadels hiermee vullen. Een ander lekker recept is dadels met walnoten, gewikkeld in spek, met als geheim ingrediënt wat stukjes gedroogde rode peper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten