Gevulde dadels

Dadels zijn lekker en gezond. Je kunt ze prima uit het vuistje eten, eventueel met een glas melk. Er zijn meer dan 400 soorten dadels. Maar ik vind de Medjoul dadels het lekkerst. Gelukkig zijn deze dadels vrijwel overal te koop, zoals bij Albert Heijn. Zelf koop ik mijn dadels altijd bij de notenkraam op de markt. Hieronder staan een aantal lekkere hapjes met gevulde dadels.

Dadels met spek

Dadels met spek
Een van de simpelste, maar lekkerste combinaties is wat mij betreft dadels met spek. Dit hapje is ook nog eens heel makkelijk om te maken! Verhit de oven op 200 graden en ontpit de dadels. Dit doe je door er met een mes een sneetje in te maken. Dan kan je de pit er zo uit halen. Vervolgens wikkel je de dadels in het spek, bijvoorbeeld plakjes gerookt ontbijtspek. Doe de gevulde dadels ongeveer 15 minuten in de oven en serveer meteen.

Gevulde dadels met roomkaas

Dadels met roomkaas zijn kant en klaar te koop bij supermarkten als Albert Heijn en Jumbo. Maar dit lekkere hapje is ook makkelijk zelf te maken. Het enige wat je moet doen is de dadels ontpitten en vullen met een klein beetje roomkaas. bijvoorbeeld MonChou of Philadelphia. Ook lekker is het om de dadels te vullen met zachte geitenkaas en ze vervolgens in ontbijtspek te wikkelen. De dadels kun je verwarmen in de oven, maar ze zijn koud (op kamertemperatuur) ook lekker.

Dadels met walnoot

Walnoten en dadels gaan erg goed samen. Dadels vullen met walnoten is net zo makkelijk als dadels vullen met roomkaas. Ontpit de dadels (net als bij de dadels met spek) en doe de walnoot in de dadel. Dit is de simpelste variant. Ook kan je de walnoten in stukjes hakken en mengen met honing en of roomkaas en de dadels hiermee vullen. Een ander lekker recept is dadels met walnoten, gewikkeld in spek, met als geheim ingrediënt wat stukjes gedroogde rode peper.

Reacties