Dadels zijn lekker en gezond. Je kunt ze prima uit het vuistje eten, eventueel met
een glas melk. Er zijn meer dan 400 soorten dadels. Maar ik vind de Medjoul
dadels het lekkerst. Gelukkig zijn deze dadels vrijwel overal te koop, zoals bij Albert Heijn. Zelf koop ik mijn dadels altijd bij de notenkraam op de markt. Hieronder staan een
aantal
lekkere hapjes met gevulde dadels.
Dadels met spek
Een van de simpelste, maar lekkerste combinaties is wat mij betreft
dadels met
spek. Dit hapje is ook nog eens heel makkelijk om te maken! Verhit de
oven op 200 graden en ontpit de
dadels. Dit doe je door er met een mes een
sneetje in te maken. Dan kan je de pit er zo uit halen. Vervolgens wikkel je de
dadels in het
spek, bijvoorbeeld plakjes gerookt ontbijtspek. Doe de gevulde
dadels ongeveer 15 minuten in de oven en serveer meteen.
Gevulde dadels met roomkaas
Dadels met roomkaas zijn kant en klaar te koop bij
supermarkten als Albert Heijn en Jumbo. Maar dit lekkere hapje is ook makkelijk
zelf te maken. Het enige wat je moet doen is de dadels ontpitten en vullen met
een klein beetje roomkaas. bijvoorbeeld
MonChou of
Philadelphia. Ook lekker is het om de dadels te vullen met zachte geitenkaas en ze vervolgens in ontbijtspek te wikkelen. De dadels kun je verwarmen in de oven, maar ze zijn koud (op kamertemperatuur) ook lekker.
Dadels met walnoot
Walnoten en dadels gaan erg goed samen. Dadels vullen met walnoten is net
zo makkelijk als dadels vullen met roomkaas. Ontpit de dadels (net als bij de
dadels met spek) en doe de walnoot in de dadel. Dit is de simpelste
variant. Ook kan je de walnoten in stukjes hakken en mengen met honing en of
roomkaas en de dadels hiermee vullen. Een ander lekker recept is
dadels met walnoten, gewikkeld in spek, met als geheim ingrediënt wat
stukjes gedroogde rode peper.
Reacties
Een reactie posten