Zelf pizzadeeg maken is zo makkelijk! Ik durf met een gerust hart te zeggen dat wie een keer zelf pizzadeeg gemaakt heeft, nooit meer kant-en-klaar pizzadeeg koopt. De smaak en textuur zijn namelijk niet te vergelijken met een pizzabodem uit de supermarkt.
Ingrediënten (voor 2 pizza's)
- 200 gram bloem
- 1,5 dl handwarm water
- 1/2 zakje instant gistkorrels (of 15 gram verse gist)
- 1 theelepel suiker
- 1/2 theelepel zout
- 2-3 eetlepels olijfolie
Stap 1: Meng de ingrediënten
- Doe de gist in een bakje. Los de gist met de suiker op in een halve deciliter water. Roer het mengsel glad.
- Meng de bloem en het zout in een beslagkom door elkaar. Schenk de gistoplossing erbij en voeg de olie en de rest van het water (1 dl.) toe.
- Kneed het pizzadeeg in de kom tot een samenhangende massa die van de wand loskomt.
- Strooi wat bloem op je aanrecht en kneed het deeg ongeveer 5 minuten tot het zacht en soepel aanvult.
Stap 2: Laat het pizzadeeg rijzen
Dek de beslagkom af met een vochtige theedoek en laat het pizzadeeg 60 minuten rijzen op kamertemperatuur.Stap 3: Kneed het pizzadeeg
- Neem het pizzadeeg uit de kom en kneed het op een met bloem bestoven ondergrond.
- Rol het pizzadeeg met één hand zodat een korte rol ontstaat.
- Draai het pizzadeeg een kwartslag en vouw het dubbel .
- Kneed het pizzadeeg ongeveer 10 minuten tot het soepel en elastisch is.
Stap 4: Maak de pizza
- Rol het pizzadeeg uit met een deegroller, op de bakplaat of op speciale pizzastenen.
- Bedek de bodem met tomatensaus en je favoriete ingrediënten.
- Bedek de pizza met kaas en pizzakruiden.
- Bak de pizza in een voorverwarmde oven op 240 graden (of: zo heet als mogelijk / pizzastand) in ongeveer 7 minuten lichtbruin en knapperig.
Reacties
Een reactie posten