sp
Ontbijten met vers gebakken brood in het weekend? Er gaat niets boven brioche!
Het zoete deeg van dit Franse brood bevat bloem, boter, eieren en suiker.
Let op: laat het deeg voor brioche minimaal een nacht rijzen voor het beste resultaat.
Eet smakelijk!
Let op: laat het deeg voor brioche minimaal een nacht rijzen voor het beste resultaat.
Ingrediënten voor brioche (4 personen)
Voor het brioche deeg:- 300 gram bloem
- 2 theelepels zout
- 50 gram basterdsuiker
- 4 eieren
- 170 gram ongezouten boter, zacht
- 2 zakjes gedroogde gist van 7 gram, opgelost in 1 theelepel lauw water
- 1 theelepel water
- 50 gram poedersuiker
Brioche maken
- Doe de bloem in een grote beslagkom.
- Voeg zout, suiker, eieren, zachte boter en gist toe.
- Meng goed tot er een niet-plakkerig en elastisch deeg ontstaat.
- Sluit de kom af met een bord of huishoudfolie en laat het deeg op kamertemperatuur een nacht (ten minste 6 tot 7 uur) rijzen.
Na het rijzen
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht of tafel.
- Vouw het brioche deeg het in vieren en herhaal dit een aantal keer.
- Maak een rol van het brioche deeg en snijd het in 8 of 10 stukjes.
- Maak bolletjes van het deeg en leg deze naast en boven elkaar in een ingevet cakeblik.
- Laat het geheel 15 tot 30 minuten rijzen op een warme plek
- Verwarm de oven voor op 150 graden of gasoven stand 2.
- Maak het glazuur door een gladde massa te maken van 1 theelepel water met 50 gram poedersuiker. Zet apart.
Brioche bakken en serveren
- Bak de brioche in de voorverwarmde oven gedurende 20 tot 25 minuten, totdat het deeg lichtbruin is.
- Haal de brioche uit de oven en bestrijk het meteen met het glazuur.
- Serveer met jam en boter.
Reacties
Een reactie posten