Witte Chocolade Cheesecake


Deze heerlijke taart is een variatie op de traditionele Amerikaanse cheesecake. De witte chocolade zorgt voor een romig en bijzonder accent. Eenvoudig te maken, dus altijd een succes!

Het maken van de witte chocolade cheesecake kost je ongeveer een half uurtje. Daarna moet de taart 1 uur en 15 minuten in de oven en een uurtje afkoelen. Je kunt hem een dag of twee koel bewaren, daar wordt de smaak nog intenser van.




Ingrediënten

  • 450 gr. cream cheese (bijvoorbeeld Monchou)
  • 100 gr. suiker
  • 4 grote eieren
  • 1 vanillestokje
  • 225 gr. witte chocolade
  • 225 gr. creme fraiche
  • een beetje boter om in te vetten
  • 150 gr. zandkoekjes (bv. Digestive) of 150 gr. Bastognekoeken
  • 60 gr. roomboter
  • bakvorm met een doorsnede van 26 cm
  • bakpapier

Bereiding




  • Verwarm de oven voor op oven 180C.
  • Vet de vorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Verkruimel de koekjes en meng met de gesmolten roomboter, meng door elkaar.
  • Druk de koekjes op de bodem van de vorm aan en bak 10 minuten in de oven.
  • Haal de vorm uit de oven en zet de oven naar 200C.
  • Meng de roomkaas suiker in een kom en klop los met garde of mixer.
  • Voeg de eieren één voor één toe en doe als laatste de vanillezaadjes erbij.
  • Smelt de witte chocolade au bain marie en roer er de crème fraiche doorheen.
  • Roer het chocolademengsel door het roomkaasmengsel.
  • Giet het mengsel in de bakvorm.
  • Sla een paar keer met het bakblik op het werkblad, zodat luchtbubbels verdwijnen.
  • Zet de taart in de oven. Verlaag na 15 minuten de temperatuur van de oven naar 100C en laat de taart nog 60 minuten bakken. Het midden van de taart moet niet meer vloeibaar zijn, maar ´wiebelig´ mag nog wel.
  • Zet de oven uit, zet de deur op een kier en laat de taart zo een uurtje afkoelen. Dit voorkomt barsten in de taart.
  • Als de taart voldoende afgekoeld is, kan hij afgedekt in de koelkast bewaard worden.

Afwerking

Voor een fruitig effect kun je de taart voor serveren bedekken met frambozen of aardbeien. Maar ook zonder deze toevoeging is hij al erg lekker!

(oorspronkelijk recept van Ben O'Donoghue)

Reacties