
Ingrediënten voor kokoscake (700 grams cake)
- 150 gram roomboter
- 50 gram kokosolie (te koop bij o.a. Albert Heijn)
- 200 gram tarwebloem
- 150 gram suiker
- 1 zakje bakpoeder
- 150 gram geraspte kokos
- 2 eetlepels mandarijnensap (of sinaasappelsap)
- 4 eieren
Kokoscake beslag maken
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Doe de geraspte kokos, kokosolie, roomboter en suiker in een kom en mix het geheel tot het een egaal mengsel is.
- Voeg al mixend een voor een de eieren toe.
- Voeg het mandarijnensap toe
- Meng ondertussen in een andere kom de bloem en het bakpoeder.
- Voeg dit meel in beetjes toe aan het natte beslag.
- Mix het geheel nog 1 à 2 minuten.
- Giet het cakebeslag in een ingevet en met meel bepoederd bakblik.
- Plaats het bakblik in een voorverwarmde oven van 160 graden.
- Na
- Laat de cake afkoelen voordat je hem uit het bakblik haalt.
- Eet smakelijk!
Tips
Geraspte kokos koop je bij de toko. Albert Heijn heeft vloeibare kokosolie in het assortiment. Je kunt de kokosolie ook vervangen door roomboter.Bron: het originele recept is van Robxead op Plazilla
Reacties
Een reactie posten