Hoe maak je zelf speculaaskruiden? In dit blog lees je hoe je zelf eenvoudig
speculaaskruiden kunt maken.
Soms heb je zin om zelf iets te bakken met speculaaskruiden (ook wel koekkruiden genoemd). Maar die zijn vaak alleen te koop in november en december, rond Sinterklaas dus.
Al deze kruiden zijn goed verkrijgbaar bij de toko. Nog een voordeel: vaak zijn de kruiden in de toko veel goedkoper dan in de supermarkt!
En wat denk je van zelfgemaakte pepernoten of verse speculaasbrokken?
Soms heb je zin om zelf iets te bakken met speculaaskruiden (ook wel koekkruiden genoemd). Maar die zijn vaak alleen te koop in november en december, rond Sinterklaas dus.
Wat heb je nodig?
- 40 gram kaneel
- 10 gram nootmuskaat
- 5 gram kruidnagel
- 5 gram kardemom
- 5 gram witte peper
- 5 gram korianderzaad
- 5 gram gemberpoeder
- 5 gram anijszaad
- 5 gram foelie
Al deze kruiden zijn goed verkrijgbaar bij de toko. Nog een voordeel: vaak zijn de kruiden in de toko veel goedkoper dan in de supermarkt!
Speculaaskruiden maken
- Maal de ingrediënten die nog niet gemalen zijn. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een simpele koffiebonenmaler (zie foto).
- Weeg alle kruiden goed af.
- Roer alle kruiden goed door elkaar, zodat het een geheel wordt met dezelfde kleur.
- Bewaar de speculaaskruiden (koekkruiden) die je niet nodig hebt, in een afgesloten bakje, op een donkere plaats.
Wat kun je ermee?
Met je versgemalen speculaaskruiden kun je bijvoorbeeld een heerlijke Franse appeltaart met amandelspijs maken.En wat denk je van zelfgemaakte pepernoten of verse speculaasbrokken?
Reacties
Een reactie posten